Linda03De kracht van een goed verhaal schuilt bij mij in het luisteren en observeren. Wat zegt iemand nu precies, en hoe? De kleine details, de kern van de pijn of het probleem, daar wil ik naar op zoek. Om de lezer te overtuigen, ben ik groot fan van storytelling, een interview of beeldende reportage met een (dramatische) ontwikkeling en een persoonlijk perspectief. Maar je kunt me ook prima inhuren voor een goed uitgeplozen achtergrondartikel of een zakelijke, informatieve tekst.

De onderwerpen waar ik me het meest op richt zijn vrouwen en carrière; van loopbaangesprekken met succesvolle carrièrevrouwen tot psyche artikelen waarin ik onderzoek hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Voor het tijdschrift VIVA stel ik jaarlijks de VIVA400-lijst samen, een lijst die VIVA presenteert met daarop 400 succesvolle en/of inspirerende vrouwen tot 45 jaar. Mijn verhalen verschijnen veelal in vrouwenbladen en krantenbijlages, van VIVA tot Volkskrant Magazine.

Daarnaast heb ik een fascinatie voor crime, een thema dat verwerkt is in mijn thrillerdebuut ‘Koelcel’. Het boek kwam op 6 juni 2014 uit bij uitgeverij De Crime Compagnie en stond datzelfde jaar op de shortlist van de Hebban|Crimezone Debuutprijs. Via de Facebookpagina van Koelcel kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. In november 2014 verscheen mijn korte verhaal ‘Harteloos’ in de thrillerbundel ‘Het Cadeau’.