Samenwerken

Kort verhaal

Mediatraining

Schrijftraining

Kopje koffie

Regelmatig word ik getrakteerd op een kop koffie. Heerlijk, ik hou van een goede cappuccino met stevige schuimlaag. Die kopjes koffie zijn eigenlijk altijd sparringsessies. Want mensen om me heen weten dat ik enthousiast word van andere inspirerende personen en projecten.

Maar inmiddels sta ik zo stijf van de cafeïne, dat ik besloten heb mijn enthousiasme en ideeën als service aan te bieden. Wil je graag in de media, maar weet je niet hoe? Wil je sparren over je boekidee of wil jij je elevator pitch op een journalist uittesten? Mail me. Ik beloof je dat ik vol enthousiasme en met respect voor je idee je next level breng in je business.

Mediatraining

“Henriette was helemaal enthousiast over de ochtend, ze vond het heel breed, nuttig en waardevol én ze vindt je een heel fijn mens!”

Deze reactie kreeg ik na een mediatraining met een directeur van een middelgrote organisatie. De directeur wilde haar visie en vakkennis meer aan de buitenwereld laten zien, maar wist niet goed hoe. 

Samen scherpten we haar kernboodschap aan zodat ze daarmee de interesse van journalisten kon wekken. Ik leerde haar hoe ze beter vindbaar werd en hoe ze de juiste journalisten zelf kon benaderen. We hebben het gehad over gesprekstechnieken en hoe ze krachtig en in controle een interview kon houden, ook als ze een kritische vraag zou krijgen waarop ze niet was voorbereid.

Elke mediatraining is anders, want elke vraag is anders. De ene keer geef ik tips hoe je beter benaderd kan worden, de andere keer bereid ik iemand voor op een interview door te oefenen en realistische scenario’s voor te leggen. 

Omdat ik zelf als journalist altijd mensen zoek en benader voor de media waarvoor ik werk, weet ik waarover ik het heb. Ik leg met liefde de vinger op de zere plek zodat jij kunt groeien. Dit alles bespreken we natuurlijk in een veilige omgeving, en het liefst met een beetje humor.

Schrijftraining

“Wil je even met me meekijken? Ik ben bezig met een tekst en twijfel over een paar zinnen.” Of: “Ik loop al jaren rond met een idee voor een boek, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.”

Schrijven kan iedereen, maar niet iedereen weet hoe je een goede tekst opbouwt of welke trucjes er zijn zodat de lezer het verhaal wordt ingezogen en pas stopt als de laatste punt is gezet.

Daarom denk ik graag met je mee. Want als ik jou een paar tips geef, kun jij anderen laten genieten van nog meer mooie verhalen. Ik krijg vanalles op mijn bureau; zakelijke teksten die met minder jargon geschreven mogen worden, ideeën voor boeken waar een betere structuur in mag of alleen een idee voor een boek en een hoofd vol vragen. Gooi het maar over de schutting, ik help je uit de brand.

Vaak komen mensen bij me als ze een gerichte vraag hebben voor een tekst. Maar het is ook mogelijke een intensievere schrijftraining van meerdere dagdelen te volgen. Die geef ik, of mijn collega van Bureau Wibaut Veerle Corstens. Mail me en we regelen wat!

Kort verhaal

Kledingmerk OU Boutique benaderde me met de vraag of ik een kort verhaal wilde maken bij hun nieuwe collectie. Het moest een lekker leesbaar zwembadboekje worden dat de klant kreeg na aanschaf van een zomerse blouse of sandalen. 

De ingrediënten: de wereld van de rich and famous in de jaren 70. Infinity pools, cocktails, polkadots en… een moord, een vermissing. Een zoektocht naar de waarheid. Oh, wat heb ik me verlekkerd met deze opdracht. Dit wil ik vaker doen, veel vaker.

Eerder schreef ik een kort verhaal voor een thrillerbundel. Dit keer speelde een ziekenhuis de hoofdrol. Het zusje van spoedeisendehulparts Laura overleed tijdens een routineoperatie aan haar hart. Als Laura de oorzaak van haar dood onderzoekt, komt ze achter misstanden in het ziekenhuis die ze nooit had mogen weten.

Ik hou van verhalen maken en doe dit ook in opdracht. Geef mij de ingrediënten en ik maak een boekje zoals jij dit voor ogen hebt. De prijs is in overleg, omdat elke kort verhaal anders is. Je kunt het zelf laten opmaken en drukken, maar ik kan het ook voor je regelen. Je kunt het als e-book verspreiden of er een mooie online beleving van maken. Alles is mogelijk, want in de wereld van (non)-fictie, kunnen we het zo gek maken als we zelf willen.

"If there's a book you really want to read, but it hasn't been written yet, than you must write it."

Toni Morrison

Portfolio

Ik maak verhalen, het liefst persoonlijke verhalen met een blik op de actualiteit. Voor elk idee kies ik een platform waar het verhaal het meest tot zijn recht komt: een artikel in een blad of online, een audio-interview voor een podcast, een boek of een tv-item.

Wat andere mensen zeggen