Ik maak verhalen, het liefst persoonlijke verhalen met een blik op de actualiteit.

Even voorstellen

Linda Samplonius. Verhalenmaker, journalist, schrijver, interviewer, sparringpartner, denker, doener, moeder, hiker en salsadanser.

Als ervaren journalist beweeg ik me meer dan tien jaar in de journalistiek en de bladenwereld. Ik verdiep me graag in de verhalen van bijzondere en alledaagse mensen die een impact maken op de maatschappij.

Dat ik freelancer ben, is een bewuste keuze. Ik word snel enthousiast en duik graag in nieuwe avonturen. Voor interviews vloog ik naar Sint Petersburg, Los Angeles, Toronto en Londen, maar ik stap net zo lief in mijn auto voor een reportage aan de andere kant van het land of ik loop naar zolder voor podcastinterviews met ondernemers. Er is nog geen werkgever geweest die me deze afwisseling heeft kunnen bieden, dus vooralsnog blijf ik een tevreden freelancer.

Wie is Linda?

Ik heb een gezin; een man, een peuter en een baby. Daar besteed ik veel tijd aan. In de natuur kom ik tot rust. Ik loop graag, korte stukken met de kinderen langs het IJmeer, lange stukken door de bergen. Zoals de Fjällräven Classic, een trektocht van 110 kilometer door Zweeds lapland. Of de vijfdaagse hike naar de top van de Kilimanjaro. Maar sinds corona en de kinderen ben ik minder vaak in het buitenland. Gelukkig valt er hier in Nederland genoeg te ontdekken, zoals het Pieterpad. Je moet toch wat.

Portfolio

Ik maak verhalen, het liefst persoonlijke verhalen met een blik op de actualiteit. Voor elk idee kies ik een platform waar het verhaal het meest tot zijn recht komt: een artikel in een blad of online, een audio-interview voor een podcast, een boek of een tv-item.

Samenwerken

Kort Verhaal​

Storytelling kan een unieke manier zijn om de geschiedenis van je bedrijf tot leven te wekken. In opdracht schrijf ik korte verhalen en eerbetonen.

Mediatraining

Wil jij als expert of ervaringsdeskundige in de media, maar bellen de redacteuren je niet? Dan kan ik je helpen.

Schrijftraining

Voor iedereen die vastloopt in een tekst. Of dat nu een boek of blog is, of een zakelijke tekst die naar een hoger niveau kan.

Wat andere mensen zeggen